Blankenweg 11 4612 RC Bergen op Zoom
+31 (0) 164 288 000

Olaf

Olaf: ‘Ik vind niets leuker dan het werk dat ik nu doe’

De stille genieter. Zo durven we ‘onze’ Olaf (45) wel te omschrijven. Al zo’n 28 jaar werkt hij met veel plezier in de werkplaats van Meeus Transport, waar hij APK-keuringen doet, reparaties uitvoert en zich bekommert om alle andere handelingen die nodig zijn om het transport veilig de weg op te laten gaan. Wat drijft hem in zijn werk bij Meeus Transport?

Als klein jochie was Olaf altijd al met zijn handen bezig. Zijn favoriete speelgoed? Zonder twijfel: lego. Niet helemaal gek dus, dat hij nu een baan vervult in het onderhoud van onze wagens. Alhoewel, dat liep in eerste instantie even anders. Olaf trad bij Meeus Transport binnen met een chauffeursopleiding. Maar al snel wist hij: dit is niet zijn ding. “De hele dag stilzitten? Daar maak je mij gewoon niet gelukkig mee.” Hij switcht van opleiding en ontwikkelt zichzelf tot bedrijfsautotechnicus. Iets waar hij wél plezier uithaalt.

Terugtrekken

Olaf is in zijn nopjes als hij zijn werk doet. “Geen werkdag is hetzelfde voor mij. Het is altijd weer een verrassing welke reparaties eraan komen. Tussendoor voer ik APK-keuringen uit, maar net wat er nodig is. Heel soms moeten we zelfs op locatie onderhoud uitvoeren, meestal in Frankrijk.” Hoewel Olaf goed overweg kan met zijn collega’s en van een dolletje houdt, vindt hij het ook heerlijk dat hij zich in zijn werk soms kan terugtrekken. “Als ik helemaal gefocust ben op de reparaties die ik uitvoer, kan ik soms gerust een uur met niemand praten. Die stilte vind ik op z’n tijd heerlijk. Ik ben daar ook wel het type mens naar: op vakantie kan ik in de bergen gaan zitten en gewoon een uur lang voor me uitstaren. Genieten van het moois om me heen. Dat vind ik zalig.”

Als het een poos geleden met zijn gezondheid wat minder goed gaat, komt de vraag: kan Olaf dit fysieke werk wel blijven doen? “Op dat moment ben ik gaan nadenken over wat ik eventueel voor ander werk zou willen doen. Maar dat vond ik oprecht lastig. Eigenlijk is er niks wat ik leuker vind dan het werk dat ik nu doe. Daarnaast is Meeus Transport een bedrijf waar ik me graag voor inzet. Kwaliteit leveren staat hier in een hoog vaandel. Samen gaan we voor het beste.” Gelukkig gaat het met zijn gezondheid inmiddels heel wat beter en kan hij weer doen wat hij zo graag doet.

Toekomst

Over de toekomst van Meeus Transport en van zijn eigen carrière denkt Olaf niet meer teveel na. “Mede door mijn falende gezondheid een tijd terug ben ik meer met de dag gaan leven. Als je twintig bent zit je nog vol ambities. Dan wil je dit, dit, dit en dit. Nu leef ik meer van dag tot dag. Ik heb al veel mooie dingen gedaan in mijn leven. Motorrijden, parachutespringen… Bij Meeus heb ik mezelf omhoog gewerkt naar eerste bedrijfsautotechnicus, ook daar ben ik trots op. Voor nu ben ik blij met wat er elke dag weer op mijn pad komt.”