Blankenweg 11 4612 RC Bergen op Zoom
+31 (0) 164 288 000

Margreet

Margreet: ‘Als we als team weer succes boeken, geeft dat echt een kick’
Eerlijk, open en recht door zee. Vraag je Margreet Alleman naar haar werkgever Meeus Transport, dan is dit haar antwoord. Ze past naar eigen zeggen perfect in een organisatie waar men zo open is en waar de klant écht koning is.

Transport versus horeca

Margreet volgde de Hoge Hotelschool en werkte jarenlang in de horeca, in een hotel. Totdat ze kinderen kreeg en de werktijden in die branche niet optimaal meer waren. Ze besloot de switch te maken naar de transportwereld. Een overgang die wellicht wat drastisch klinkt, maar dat volgens haar helemaal niet zo is. Margreet: “Het grappige is dat er veel overeenkomsten zijn tussen het werk dat ik nu doe en dat ik voorheen deed. Ik zit bij Meeus Transport op de customer service, oftewel: onze klanten tevreden houden. Precies wat je ook in een hotel doet, al noem je het daar gasten. Mijn missie was toen al om iedereen het beste van het beste te geven. Dat is hier niet anders.”

En daar noemt ze meteen wat voor Margreet een speerpunt is binnen Meeus. Margreet: “Bij Meeus staat de klant écht centraal. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar je moet het wel waarmaken. Bij ons krijgt een klant vaak al binnen een paar minuten reactie op zijn of haar mail. Die snelheid vinden wij bij de service horen. Daarin blinken we volgens mij wel uit. Daarbij doen we echt alles voor de klant, mits het haalbaar is natuurlijk. Als een klant mij zegt dat hij haast heeft met een zending, dan maak ik daar meteen werk van. Simpelweg omdat wij willen dat de klant tevreden is met Meeus. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan mijn baan: mensen blij mogen maken.”

Teamwork

Maar, zo beaamt Margreet, dat doet ze niet alleen. “Bij Meeus werken we als een echt team. Dit hele avontuur beleven we samen. Dat besef je weer als er een performance review meeting is. Als we die dan succesvol afronden, voel je de kick bij het hele team. Dat hebben we dan maar weer mooi gedaan! Het is best een gemêleerd gezelschap dat bij Meeus Transport werkt, toch staat iedereen wel hetzelfde in de business: we zijn een open club waar alles gezegd kan worden. Dat vind ik zelf heel prettig. Iedereen is lekker recht door zee. Daarmee behalen we die mooie resultaten.”

Terug naar de gezichten van Meeus