Blankenweg 11 4612 RC Bergen op Zoom
+31 (0) 164 288 000

Marga

Marga: ‘Meeus zit door mijn leven heen verweven en is heel belangrijk voor mij’

Van jong talent tot aan medewerkers die al jarenlang trouw in dienst zijn: Meeus Transport heeft het allebei. Marga Verwer (63) is er een in die laatste categorie. Al 35 jaar werkt ze met veel plezier als allrounder voor Meeus Transport. En ze is niet de enige. Hoe komt het dat mensen zo lang bij dat ene bedrijf blijven? Marga vertelt het graag.

Als ze terugdenkt aan hoe ze ooit bij Meeus Transport belandde, klinkt ze meteen enthousiast. Het ‘transportbloed’ is er met de paplepel ingegoten bij de goedlachse vrouw. “Mijn opa was de eerste met een vrachtauto op het eiland Tholen in Zeeland. Voor de oorlog had hij hier een klein transportbedrijfje. Mijn vader hield ook erg van auto’s, hoewel niet specifiek vrachtauto’s. Die liefde voor auto’s heb ik van ze overgenomen. Ik zeg altijd gekscherend: mijn vader heeft nooit een zoon gekregen, maar met mij is hij niets tekort gekomen.”

Puzzel leggen

Binnen Meeus Transport vervult Marga een veelzijdige functie: enerzijds de administratie en facturatie, anderzijds heeft ze een ondersteunende functie en bewaakt ze de kwaliteit binnen het bedrijf. Ze is altijd bereid te helpen bij de planning, de afdeling waar ze de eerste 20 jaar werkzaam was. “Ik houd mijn hele leven al van puzzelen, dat kwam in die functie goed van pas. De belading van groupage-goederen in een oplegger is altijd weer één grote puzzel die gelegd moet worden.”

Terugkijkend op de 35 jaar dat Marga werkzaam is voor Meeus Transport, poppen er tal van bijzondere herinneringen bij haar op. Een van de mooiste dingen die ze zich herinnert, zijn de herinneringen aan oud-collega Piet Ketelaars. Een echte Bergenaar die al sinds het begin van Meeus Transport werkzaam was voor het bedrijf. “Ik weet nog dat ik een rit naar Grenoble voor hem moest plannen. Eenmaal daar werd hij verrast door de TVM-wielerploeg en Ed Nijpels, met de mededeling dat hij Ridder van de Weg geworden was.” Ook na zijn pensioen bleef Piet nog jarenlang ritten rijden voor Meeus, totdat hij ernstig ziek werd. Marga: “Een paar dagen voor zijn dood is hij met de ambulance nog naar Meeus gekomen om afscheid te nemen. Dat zijn momenten die ik nooit meer vergeet. Het geeft nog altijd een brok in mijn keel.”

Passie voor werk

De passie waarmee Marga over haar werk spreekt, geeft het belang van Meeus voor haar aan. Toch wil ze benadrukken dat haar leven meer is dan haar werk. “Meeus zit door mijn leven heen verweven en is heel belangrijk voor mij, maar ik hecht ook veel waarde aan wat ik naast mijn werk doe. Bijzonder genoeg is mijn grote passie, rozen, ontstaan dankzij mevrouw Ans Meeus, de moeder van Toon, een van de voormalige eigenaren. Zij was lid van de Nederlandse Rozenvereniging en nodigde me uit hier ook bij te komen omdat ik zo van rozen hield. Al snel klom ik hier van de ene naar de andere functie. Inmiddels ben ik wereldwijd actief in de rozenwereld. Daar ben ik haar nog altijd heel dankbaar voor. Mijn toekomstplannen? Mijn pensioen halen bij Meeus Transport en daarna nog lang mogen doen wat ik leuk vind. Voor nu hoop ik vooral dat de wisseling van het bedrijf goed verloopt en we met nog meer plezier naar ons werk mogen gaan. Dat is echt mijn wens.”