Blankenweg 11 4612 RC Bergen op Zoom
+31 (0) 164 288 000

Kees

Kees: ‘Bij Meeus wordt er gelachen als het mogelijk is en hard gewerkt als het nodig is’Kees Schijven uit Etten-Leur werkt hij nu zo’n drie jaar met veel plezier als Hoofd Planning voor Meeus Transport, het bedrijf dat hij zelf ‘een grote familie’ noemt. Het weinige verloop op de werkvloer bevestigt voor Kees Schijven dat Meeus een prettige werkgever is. Een werkgever waarvoor men graag werkt.

Kees: “Als ik het DNA van Meeus Transport zou moeten omschrijven… Dan denk ik meteen aan een familiair gevoel. Iedereen hier op de werkvloer heeft het gevoel bij elkaar te horen. En dat stralen we volgens mij ook uit. Er is weinig verloop bij het personeel, zowel op de vloer als bij de chauffeurs. Dat is wat mij betreft een mooi compliment voor een organisatie.”

Elke dag een puzzel

Als Hoofd Planning is geen dag hetzelfde voor Kees. “Hoewel er binnen de Meeus Group de laatste jaren veel geautomatiseerd is, blijft dit toch mensenwerk. Ik zie elke dag weer als een puzzel. Elke dag weer zijn er hobbels op de weg en moeten de stukjes op de juiste plek worden gelegd. Denk aan een vrachtwagen die te laat wegrijdt, een auto die stuk is, een adres waar niet snel genoeg gelost wordt. Maar juist dat dynamische vind ik zo leuk aan mijn baan. Als ik elke dag hetzelfde werk zou moeten doen en nu al weet hoe mijn maandagochtend over vijf jaar eruit ziet, zou ik ongelukkig worden.”

Uitdaging en ambitie

Kees denkt met regelmaat mee over de toekomst en uitdagingen van Meeus Transport. Kees: “Er is hier altijd ruimte voor gesprekken. Ieders mening en visie wordt gewaardeerd, ook al kan er niet altijd iets mee gedaan worden. Kijk, als de filosofie van een bedrijf is dat je met z’n allen linksaf gaat, dan kun jij wel rechtsaf willen, maar dat werkt niet. Toch wordt je mening ook in dat geval gehoord. Dat is mooi, iedereen kan hier zichzelf zijn. Er wordt bij Meeus gelachen als het mogelijk is en hard gewerkt als het nodig is. Dat vat de sfeer en ambitie van dit bedrijf denk ik goed samen.”

Terug naar de gezichten van Meeus